پرخاشگری در کودکان
پرخاشگری در کودکان
گاهی در کودکان مطیع هم رفتارهای پرخاشگرانه ای دیده می شود. مقداری پرخاشگری در کودکان مخصوصاً کودکان سنین پایین تر طبیعی می باشد. ولی در برخی کودکان، پرخاشگری به میزانی بالا است که تقریباً در هر موقعیتی دیده می شود. پرخاشگری کودکان معمولاً در مقابل افرادی است که از آنها قوی تر هستند. آنها در شرایطی که خود را شکست خورده می بینند از خود پرخاشگری نشان می دهند. اینگونه کودکان در مدرسه معمولاً با معلم خود درگیری هایی دارند.
پرخاشگری یکی از پاسخ های کودک به شرایط ناامید کننده می باشد. چنگ انداختن، گاز گرفتن، زدن و هل دادن از جمله نشانه های پرخاشگری در کودکانی است که هنوز صحبت کردن را به طور کامل نیاموخته اند. بعد از یادگیری صحبت کردن، آنها با حرف زدن هم پرخاشگری خود را نشان می دهند.
علت پرخاشگری در کودکان
بسیاری از کودکان و نوجوانان پرخاشگر در محیط های خشن بزرگ شده اند. ولی برخی دیگر از آنها به دلایل دیگری پرخاشگر می شوند. تحقیقات بسیاری که در مورد علت اصلی پرخاشگری در کودکان صورت گرفته نشان از آن دارد که یک علت مشخص برای پرخاشگری وجود ندارد. با این حال عوامل و فاکتورهای محیطی نقش مهمی را در این اختلال ایفا می کنند.
به طور خلاصه فاکتورهای زیر می توانند بر پرخاشگری تاثیر بگذارند:
– تنبیه شدید بدنی در خانواده
– بازداری و منع بیش از حد
– اعتماد به نفس پایین
آیا می خواهید به جای طی یک مسافت طولانی و معطل شدن در ترافیک سنگین جهت مراجعه به مطب شلوغ روانپزشک ، در منزل خود بوده و از طریق یک خط تلفن موبایل و سر یک ساعت معین، روانپزشک خود را به صورت آنلاین ملاقات نمایید؟ و در خصوص مسائل مختلف مانند روانپزشکی کودکان با روانپزشک صحبت نمایید؟ تلفن تماس جهت تعیین وقت مشاوره آنلاین با دکتر مهاجرانی 09029245225
همچنین می توانید در اینستاگرام ، ایمو و واتساپ با ایشان در ارتباط باشید.
کنترل پرخاشگری در کودکان
در زیر به موارد مختلفی که با انجام آنها می توانید به کنترل پرخاشگری کودک کمک کنید، اشاره می کنیم:
– برای کودک محدودیت های مشخصی تعیین کنید. کودکان باید بدانند که اجاره چه رفتارهایی را دارند و افرادی که با فرزند شما در ارتباط هستند باید این قوانین را بدانند. کودکی که رفتارهایی مانند لگد زدن، مشت زدن و گاز گرفتن را از خود نشان می دهد باید بلافاصله با او برخورد شود و برای رفتارش توضیح دهد تا بداند کارش اشتباه بوده است.
– به کودک تان یاد بدهید که راه های مختلفی برای مقابله با عصبانیت خود پیدا کند . به وی آموزش بدهید که یاد بگیرد در مورد چیزی که از دست آن عصبانی است، صحبت کند. اگر با پدر یا مادر خود احساس راحتی نمی کند می تواند با عروسک، حیوان خانگی یا دوست فرضی اش صحبت کند.
– کم کم به کودکتان آموزش بدهید تا رفتارهای خود را کنترل کند. یک کودک به راهنمایی های والیدین خود نیاز دارد تا احساساتش را تحت کنترل در آورد.
– برخی والدین کودکان را ( مخصوصاً پسران) تشویق به رفتارهای تهاجمی و پرخاشگرانه می کنند. این مورد به کودک این پیغام را می دهد که برای تائید حرف های والدین خود باید کودکان دیگر را بزند.
– کودکتان را برای تنبیه نزنید. یک کودک که برای تنبیه کتک می خورد، یاد می گیرد که برای کنترل افراد دیگر باید همین رویه را داشته باشد.
– والدین باید رفتار خودشان را کنترل کرده و در مقابل کودک رفتاری آرام و درست داشته باشند. کودکان همواره از والدین خود الگو برداری می کنند.
منبع : https://www.parents.com/toddlers-preschoolers/discipline/anger-management/6-ways-to-curb-your-childs-aggressive-behavior/
مقالات مرتبط با این مقاله: