بیش فعالی در بزرگسالان
بیش فعالی در بزرگسالان با علائمی همچون عدم وجود اعتماد به نفس، عملکرد ضعیف نمایان می شود. توجه داشته باشید این بیماری از کودکی قابل مشاهده می باشد بهتر است از همان ابتدا برای درمان اقدام نمایید. در برخی از موارد نیز علائم بیماری بیش فعالی در بزرگسالی مشخص خواهد شد. اگر دچار این بیماری می باشید و از کودکی اقدام به درمان آن نکرده اید در این مقاله با ما همراه باشید تا تمامی نکات مورد نیاز را در اختیار شما قرار دهیم.
با ما همراه باشید.
علائم ابتلا به بیش فعالی در بزرگسالان
الگوی اختلال بیش فعالی در افراد بزرگسال با خردسالان متفاوت میباشد، برخی از علائم شایع عبارتند از:
- دیر رسیدن برای قرارهای مهم با وجود اینکه میدانند تاخیر ممکن است به روابط کاری و یا اجتماعی آنها صدمه وارد نماید.
- عدم تمرگز هنگام رانندگی و ایجاد تصادف و یا توقیف گواهینامهی رانندگی به دلیل تخلفات مکرر
- مشکل در اولویت بندی، آغاز و پایان کارها
- بینظم بودن
- حواس پرتی
- عدم تمرکز در هنگام مطالعه
- عدم پیگیری اهداف و برنامههای کاری، تحصیلی، عاطفی و …
- مشکل در کنترل رفتارهایی مانند کنترل خشم
- رفتارهای ناگهانی مانند توهین کردن و یا فحاشی
بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی ممکن است در هنگام انجام فعالیتهایی که از آن لذت میبرند تمرکز و توجه بسیار خوبی داشته باشند اما جهت انجام وظایف کاری و یا فعالیتهایی که به آن علاقه ندارند مجبور به صرف انرژی و توجه باشند که منجر به خسته شدن و عدم تلاش برای پایان دادن به کارها میشود و مشکل زمانی آغاز میشود که انجام بسیاری از کارهای روزمره مانند تهیه مواد غذایی، خرید کردن، انجام فعالیتهای تکراری منزل، محل کار و غیره همگی شامل فعالیتهایی میباشند که برای بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی میتواند چالش برانگیز باشد.
بسیاری از افراد با خواندن علائم مربوط به بیش فعالی احساس میکنند که دچار این اختلال میباشند اما واقعیت این است که شاید شما فقط تنبل باشید! بیقراری، اضطراب و عدم تمرکز میتواند نشانههایی از افسردگی، پرکاری تیروئید یا اختلال اضطراب باشند بنابراین پیش از اینکه تشخیص اختلال بیش فعالی را برای خود داشته باشید بهتر است ابتدا تحت معاینهی یک روانشناس قرار بگیرید و در صورت نیاز آزمایشهای مربوطه را انجام دهید.
مقالات دیگر: افسردگی در بزرگسالان
علت ایجاد اختلال بیش فعالی در بزرگسالان
تحقیقات نشان دادهاند که مواد شیمیایی که تحت عنوان انتقال دهندههای عصبی در مناطقی از مغز، تمرکز را تحت کنترل دارند در بیماران مبتلا به بیش فعالی کمتر میباشد، علت دقیق این عدم تعادل شیمیایی هنوز به طور کامل شناخته شده نمیباشد اما محققان عقیده دارند ژنها یکی از عوامل مهم در بروز بیش فعالی میباشد زیرا در اکثر موارد این اختلال به صورت خانوادگی بروز مینماید. در برخی مطالعات بین مصرف سیگار و الکل پیش از تولد نوزاد و بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان ارتباطات معناداری یافت شده است.
تشخیص بیش فعالی در بزرگسالان
بسیاری از افراد بزرگسال زمانی که جهت درمان اختلال افسردگی و یا اضطراب به روانشناس مراجعه مینمایند متوجه مشکل بیش فعالی خود میشوند و پس از تشخیص این بیماری به علت اصلی ضعف در محل کار و روابط اجتماعی خود پی میبرند. این افراد در صورتی که با والدین خود صحبت نمایند میتوانند ریشههای بیش فعالی ناشتاخته را در دوران کودکی خود نیز مشاهده نمایند. روانپزشک و یا روانشناس جهت تائید تشخیص بیش فعالی در بزرگسالان از آزمونهای عصبی روان شناختی که مبتنی بر آزمونهای زمان بندی شده میباشد استفاده مینمایند.
درمان بیش فعالی در بزرگسالان
همان طور که اشاره کردیم اختلال بیش فعالی میتواند موجب اضطراب، افسردگی، وسواس فکری عملی، تمایل به سوء مصرف سیگار و مواد مخدر شود بنابراین شناسایی و درمان به موقع میتواند نقش کلیدی در زندگی بیماران داشته باشد. در مرحله ی اول درمان ممکن است داروهای محرک جهت تنظیم دقیق مدارهای مغزی که در توجه و تمرکز تاثیر گذار میباشند استفاده شود. گاهی اوقات داروهای ضد افسردگی و یا داروهایی جهت کاهش رفتارهای هیجانی ناگهانی ممکن است تجویز شود.
مطالعات در مورد تاثیر داروهایی که جهت درمان بیش فعالی در بزرگسالان تجویز می شود همچنان ادامه دارد اما نکتهی مثبت این است که اکثر افراد پس از مصرف داروها و با شروع جلسات مشاوره و روان درمانی میتوانند به نتایج مثبت دست پیدا نمایند و مشکلاتی که در محل کار و یا روابط عاطفی و اجتماعی خود تجربه میکردند را برطرف نمایند.
با توجه به اینکه بزرگسالان دچار بیش فعالی ممکن است در انجام وظایف کاری خود به دلیل عدم تمرکز کافی دچار مشکلاتی باشند توصیه میشود که این افراد با دنبال کردن فعالیتهایی که به آن علاقه دارند بازده کاری خود را بالا ببرند و از انجام کارهای تکراری و یا مشاغلی که احتیاج به تمرکز و توجه دارد به دلیل خستگی وکسالتی که برای آنها ممکن است ایجاد نماید دوری نمایند.