اختلال خلقی
اختلال خلقی
در صورتی که فرد به اختلال خلقی دچار شده باشد، حالت احساسی فرد متناسب با شرایط و محیط فرد نمی باشد. در این اختلال فرد یا بیش از حد غمگین است و یا به صورت دوره ای دچار افسردگی و خوشحالی بیش از حد ( مانیا ) می شود.
اختلالات اضطرابی هم می توانند بر خلق و خوی فرد تاثیر بگذارند و همراه با افسردگی باشند. اختلالات خلقی می توانند احتمال خودکشی را در فرد بالا ببرند.
برخی مثال ها برای اختلال خلقی به شرح زیر است:
– اختلال افسردگی اساسی – دوره های طولانی و مداوم غمگینی شدید
– اختلال دوقطبی – این بیماری همراه با فاز مانیک یا شیدایی و فاز افسردگی می باشد.
– اختلال خلقی فصلی – در این نوع اختلال، افسردگی در مواردی که روزها کوتاه می شوند ( از اواخر پاییز تا اوایل بهار) بروز می کند.
– اختلال سیکلوتایمیا – در این نوع اختلال فرد دچار فاز شیدایی و افسردگی می شود ولی شدت آن از اختلال دوقطبی کمتر است.
– اختلال PMDD – در این نوع اختلال زن قبل از شروع قاعدگی دچار اختلالات خلقی می شود.
– اختلال افسردگی مداوم یا دیس تایمیا – در این نوع اختلال افسردگی مزمن و طولانی مدتی فرد را درگیر خواهد کرد.
– اختلال عدم کنترل خلق انفجاری– در این اختلال کودک به صورت مزمن و شدید بی قرار می شود و حملاتی از خشم شدید از خود نشان می دهد. این رفتارها با سن کودک هماهنگ نمی باشد.
– افسردگی مرتبط با یک بیماری – حالت افسردگی دائمی و از دست دادن لذت در اکثر فعالیت ها که در ارتباط مستقیم با اثرات یک بیماری جسمانی دارد.
– افسردگی که در نتیجه مصرف یک ماده مخدر یا ترک آن می باشد – در این مورد علائم افسردگی بعد از تزریق و یا مصرف آن ماده شدت می یابد.
درمان اختلال خلقی
اختلال خلقی در اکثر موارد با دارودرمانی و رواندرمانی به راحتی درمان می شود.
آیا می خواهید به جای طی یک مسافت طولانی و معطل شدن در ترافیک سنگین جهت مراجعه به مطب شلوغ روانپزشک ، در منزل خود بوده و از طریق یک خط تلفن موبایل و سر یک ساعت معین، روانپزشک خود را به صورت آنلاین ملاقات نمایید و در حقیقت مشاوره آنلاین داشته باشید؟ و در خصوص بیماری هاو مشکلات روانی مختلف با روانپزشک صحبت نمایید؟ تلفن تماس جهت تعیین وقت مشاوره آنلاین با دکتر ناصر مهاجرانی 09029245225
همچنین می توانید در اینستاگرام ، ایمو و واتساپ با ایشان در ارتباط باشید.
چه زمانی به پزشک مراجعه شود؟
در صورتی که فرد مشکوک به این بیماری است نیاز است تا سریعاً به روانپزشک مراجعه کند. در صورت مشاهده موارد زیر حتماً به روانپزشک مراجعه شود:
– در صورتی که احساسات و حالات فرد بر کار، روابط شخصی، فعالیت های اجتماعی و یا دیگر بخش های زندگی اش تاثیر بد بگذارد.
– زمانی که فرد مشکل با نوشیدن الکل و یا مصرف مواد مخدر دارد
– در صورتی که فرد به خودکشی فکر کند، نیاز است تا سریعاً به روانپزشک مراجعه کند.
احتمال درمان اختلال خلقی به خودی خود خیلی بعید است و در صورت عدم درمان این بیماری به مرور بدتر می شود. قبل از اینکه بیماری شدت بگیرد نیاز است تا برای درمان به موقع اقدام گردد. درمان اختلالات خلقی در مراحل اولیه راحت تر است.
منبع : https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/mood-disorders/symptoms-causes/syc-20365057
مطالب مرتبط با این مقاله: