مشکلات رایج در رابطه زناشویی

  • عدم رضایت زن یا شوهر و یا هر دو از رابطه جنسی

در بعضی از موارد این مشکل به دلیل نا آگاهی از رفتار جنسی مناسب از سوی یکی از زوجین اتفاق می افتد که می تواند باعث عدم رسیدن همسر به سطح رضایتمندی کافی از رابطه بشود. در نتیجه این رفتار نامناسب ممکن است طرف مقابل دیگر تمایلی به دفعات بعدی رابطه زناشویی نداشته باشد و از داشتن رابطه زناشویی با همسر خود دوری کند.

مشکلات رایج در رابطه زناشویی
  • سرد مزاجی زوجین

گاهی با زیاد شدن فاصله رابطه زناشویی، زن یا شوهر از رابطه زناشویی بهره لازم را نمی برند و باعث ایجاد مشکل و سرد مزاج شدن آن ها در داشتن رابطه می شود. معمولاً هم این مشکل در زن ها بیشتر رخ می دهد و رعایت مدت زمان مناسب برای زن ها دارای اهمیت است. اگر مدت این فاصله بین روابط زناشویی به زمان مناسب خود نرسد، سبب می شود که در طولانی مدت رابطه زناشویی سرد شود. متخصصان حوزه سلامت روانی خانواده توصیه می کنند که حتما دفعات رابطه زناشویی نزدیک به هم باشد. مثلاً اگر رابطه زناشویی ماهی یک بار است و شوهر زودتر به ارگاسم می رسد، در نتیجه بهتر است دفعات این رابطه کوتاه تر تا در زن هم احساس رضایت پیدا شود.

  • بی اعتنایی به رابطه جنسی

رابطه جنسی به عنوان یکی از اهداف ازدواج محسوب می شود و عدم توجه کافی به آن مشکلاتی را در خانواده به وجود خواهد آورد. مشاهده شده است که در اکثر خانواده هایی که هم بستری شب وجود نداشته، در روز هم خبری از محبت بین زن و شوهر نبوده است. در حقیقت عدم داشتن رابطه در شب باعث آسیب به محبت و عاطفه بین زوج ها در طول روز می شود و بر استحکام رابطه بین آن ها تاثیر می گذارد. با نبود بستر شب مناسب زن و شوهر نقش دو هم خانه را بازی می کنند.

البته مطالب گفته شده بدان معنی نیست که عدم وجود رابطه در شب، هیچ رابطه ای در روز بین زوج ها برقرار نخواهد بود و تنها رابطه شب مهم می باشد. گاهی پیش می آید که رفتارهایی از سوی زن و یا شوهر در طول روز باعث آسیب به بستر شب شده و این رفتارها سبب شده اند که در شب یکی از زوجین نسبت به دیگری تمایلی نداشته باشد. درواقع  رفتار روز افراد تعیین کننده رابطه شب آن ها و از طرفی رضایتمندی زناشویی در شب، کمک کننده و تقویت کننده رابطه عاطفی روز است.

  • عدم شناخت کافی از ویژگی های یکدیگر

زن و مرد از نظر ویژگی های جنسی با یکدیگر تفاوت هایی دارند و همین تفاوت ها در آن ها باعث شده است که معیارهای خاصی برای ارضاء آن نیازها وجود داشته باشد. همچنین راه های ابراز عشق و علاقه در آن ها متفاوت است. مثلاً

  • وجود اختلال جنسی

هر رابطه جنسی، از چند مرحله تشکیل شده است که شروعش تحریک و پایانش فرو نشستن تحریک است و وجود مشکل در هر مرحله به معنی بروز اختلال می باشد. این اختلالات به دلیل مشکل در مراحل مختلف رابطه جنسی است که نیاز به روان درمانی و مراجعه به یک روانپزشک خوب و با تجربه دارد. این اختلالات می تواند در زن ها به شکلی و در مردها به گونه دیگر پدیدار شوند.   

به عنوان مثال اختلال در تحریک جنسی، انزال زود رس و… . هر کدام از این اختلالات می تواند به دلایلی مختلفی مانند احساس خصومت، تعارض درونی بین میل به انجام عمل جنسی و ترس ناخودآگاه از آن، انتظارات غیرواقع بینانه از رابطه جنسی، پیام های منفی والدین درباره عمل جنسی، داشتن تجربه های ناخوشایند جنسی، استفاده از داروها و… داشته باشند.

مقالات دیگر: اختلال نعوظ در مردان

  • نداشتن دانش جنسی

در حقیقت عدم دانش جنسی، خود دلیل بروز بسیاری از مشکلاتی است که در روابط زناشویی به وجود می آیند.

  • بیماری

در مواردی خاص پیش می آید که وجود یک بیماری از قبل در زن یا مرد، بر رابطه جنسی آن ها تاثیر می گذارد.  مانند دچار بودن فرد به عدم تعادل روانی یا نوسان خلق که باعث می شود فرد به دلیل داشتناین بیماری یا دارا نبودن سلامت روانی تحریک پذیر، عصبی و پرخاشگر باشد. طبق نظر متخصصان بالینی این بیماری باید درمان شود که فرد با یک آستانه تحمل نرمال و طبیعی بتواند در روابط بین فردی درست عمل کند.

تمام مشکلات ذکر شده در بالا با آموزش های لازم به زن و شوهر، به راحتی حل شده و مشاوره ها بر بهبود رابطه زناشویی آن ها تاثیر می گذارد.

دکتر ناصر مهاجرانی

متخصص اعصاب و روان(روانپزشک)

روانكاو. رواندرمانگر
مشاور ازدواج. مشاور جنسي. مشاور خانواده
مشاور زناشويي. مشاور تحصيلي و كنكور
مشاوركودك
مشاوره در بحران بخصوص وجود أفكار خودكشي
انجام تمامي مشاوره هاي فوق به صورت تلفني و online


پاسخ

5 − 3 =